Spausdinti

Keptuvėje kepta lašiša su medaus glazūra per 15 minučių

Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Azijos
Pasiruošimo laikas 5 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Visa trukmė 15 minutes
Porcijos 3 žmonėms
Autorius Diana

Ingredientai

  • 400-500 g šviežios lašišos
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek kepimui)
  • 4 šaukštų medaus
  • 4 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų šviesaus acto (tinka bet koks antai kaip ryžių, vyno ar pan. tik ne balzamiko)
  • 2-3 skiltelių traiškyto česnako
  • sezamo sėklų (pasirinktinai)
  • druskos, pipirų (pagal skonį)

Gaminimo eiga

  1. Išimkite lašišą iš šaldytuvo likus 10-15min iki kepimo, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apibarstykite druska, pipirais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Atidėkite į šalį.

  2. Atskirame indelyje susimašykite medų, sojos padažą, actą ir traiškytus česnakus.

  3. Ant keptuvės su nesvylančia danga ir šiek tiek alyvuogių aliejaus, dėkite lašišą odele žemyn ir pakepkite ant vidutinės-aukštos ugnies apie 3-4 min nevartant iki kol odelė apskrus. Tada apverskite ir lygiai taip pat pakepkite iš kitos pusės (iš šonų galit matyti dar ne iki galo iškepusį vidų, viskas gerai, svarbu neperkepti).

  4. Tada apverskite vėl odele žemyn ir užpilkite padažą. Pakepkite dar 1-2 min karts nuo karto apšlakstant žuvį iki kol padažas sutirštės. Lašiša jau turėtų būt iškepus, bet neperkepus. Apibarstykite sezamo sėklomis ir tiekite su šviežiomis ar garintomis daržovėmis (puikiai tinka šparagai, briuselio kopūstai ar brokolis), laukiniais ryžiais ar kitais mėgiamais garnyrais.

  5. Skanaus!