Spausdinti

Purūs čirviniai blynai su natūraliu raugu

Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Amerikos
Pasiruošimo laikas 8 hours 40 minutes
Porcijos 12 vaflinių blynų
Autorius Bernard

Ingredientai

NAKTINEI TEŠLAI (su raugu)

  • 241 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 450 ml pieno + 3 šaukštų acto mišinio
  • 241 g raugo

NAKTINEI TEŠLAI (jei neturite raugo)

  • 360 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 450 ml pieno + 3 šaukštų acto mišinio
  • 120 ml vandens

VAFLIŲ ar BLYNŲ TEŠLAI

  • Viso kiekio naktinės tešlos
  • 2 vnt kiaušinių
  • 50 g aliejaus arba tirpinto sviesto
  • 1 a. šaukštelio sodos
  • žiupsnio druskos

Gaminimo eiga

  1. Visų pirma pasiruoškite naktinę tešlą: jei turite savo raugo, naudokite sudedamąsias dalis kaip aprašyta naktinei tešlai su raugu, jei neturite - sudedamasias dalis kaip aprašyta naktinei tešlai be jo.  

  2. Naktinei tešlai paruošti, visų pirma dideliame dubenyje sumaišykite pieną su actu ir palikite pastovėti apie 10 min., tada sudėkite kitas sudedamąsias dalis (miltus, cukrų ir raugą arba miltus, cukrų ir vandenį) ir gerai išmaišykite. Jei naudojate savo raugą, naudokite "nepamaitintą" jo dalį.

  3. Šią tešlą uždenkite ir palikite "ilsėtis" kambario temperatūroje 12 val, arba šaldytuve per naktį.

  4. Ryte (arba praėjus 12 val, jei tešlą brandinote kambario temp.) atskirame nedideliame inde išplakite kiaušinius su aliejumi ar tirpintu sviestu (pasirinktinai). Sudėkite į naktinę tešlą ir gerai išmaišykite.

  5. Įdėkite druskos ir sodos bei vėl viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti puri ir aktyvi su daug burbuliukų.

  6. Kepkite įkaitintoje vaflinėje ar keptuvėje ir tiekite kiek įmanoma greičiau karštus, kad išlaikyti jų traškumą. Kitus iškeptus stenkitės nedėti vienas ant kito, o laikyti šiltai ir sausai, kad nesuglebtų. Jei valgysite vėliau, tai prieš tiekiant galite pašildyti virš skrudintuvo, tada sušilę vėl bus traškūs išorėje ir purūs viduje.

  7. Skanaus!