Spausdinti

Pana Cotta su avietiniais putėsiais

Patiekalas Desertas
Pasiruošimo laikas 20 minutes
Porcijos 6
Autorius Diana

Ingredientai

Panna Cottai

  • 200 ml riebios grietinėlės (ne mažiau 35%)
  • 200 ml graikiško jogurto
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1/2 vnt vanilės lazdelės
  • 10 g želatinos grūdėlių
  • 50 ml šalto vandens

Putėsiams

  • 200 ml aviečių tyrės (galima ir kitų uogų)
  • 200 ml riebios grietinėlės (ne mažiau 35% ir būtinai kambario temperatūros, ne šaltos)
  • 5 g želatinos grūdėlių
  • 30 ml šalto vandens

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo panna cottos. Visų pirma išbrinkinkite želatiną šaltam vandenyje (geriau berkite pamažu ir ne į vieną vietą, taip pasiskirčius tolygiai, greičiau ir geriau išbrinks) ir palikite 5 min, jei grūdeliai smulkūs arba 10 min, jei stambesni.

  2. Nedideliame puodelyje ant kaitlentės supilkite grietinėlę, cukrų, vanilės lazdelės sėklytes (tiesiog perpjaukite vanilės ankštį per pusę išilgai ir peilio galu išskobkite minkštimą). Kaitinkite ant žemos-vidutinės ugnies iki kol ištirps cukrus, neužvirinkite. 

  3. Kai želatina jau bus išbrinkusi, dėkite ją į grietinėlę ir ant žemos ugnies nuolat maišydamos ištirpinkite iki kol visai neliks grūdelių (vėlgi, negalima užvirinti!).

  4. Želatinai ištirpus, nuimkite nuo kaitlentės, kad šiek tiek pravėstų (bet ne pilnai atšaltų) ir galiausiai gerai įmaišykite jogurtą. Išpilstykite į norimas formeles, paliekant dar tiek pat vietos ant viršaus putėsiams ir padėkite į šaldytuvą bent valandai sustingti.

  5. Putėsiams: pradžiai pasiruoškite aviečių tyrė, tiesiog elektriniu smulkintuvu sutrynus šviežias ar šaldytas uogas su norimu kiekiu cukraus (apie 20-30g).

  6. Išbrinkinkite želatiną kaip aprašyta pirmame žingsnyje.

  7. Ant kaitlentės, vidutinio dydžio puode pakaitinkite pusę kiekio aviečių tyrės iki kol ištirps cukrus, sudėkite išbrikusią želatiną ir maišykite tol, kol ištirps (bet ne užvirs).

  8. Želatinai ištirpus, nuimkite nuo kaitlentės, įmaišykite likusią dalį tyrės ir atidėkite pravėsti.

  9. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į aviežių tyrę su želatina.

  10. Kai panna cottos sluoksnis jau bus standokas, ant viršaus supilkite putėsių sluoksnį ir vėl dėkite į šaldytuvą užstingti bent kelioms valandoms.

  11. Tiekite formelėse ar išėmus iš jų su šviežiom uogom, granola, norimu užpilu ar tiesiog kaip yra.

  12. Skanaus!