Spausdinti

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Azijos
Pasiruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Visa trukmė 30 minutes
Porcijos 6
Autorius Bernard

Ingredientai

  • 1 ryšulėlio kale kopūsto (smulkinto, tik lapelių, be koto)
  • 5 skiltelių traiškyto česnako
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 vnt nedidelio svogūno (smulkinto)
  • 0.5 puodelio smulkintų šviežių pievagrybių (apie 120 g)
  • 0.5 puodelio norimo šaldytų ar šviežių daržovių mišinio (apie 120 g)
  • 100-150 g norimos mėsos likučių (mes naudojome ant griliaus dieną prieš keptą vištienos file)
  • 4 puodelių virtų ryžių (apie 730 g)
  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų austrių (oyster) padažo
  • 2 šaukštų sezamų aliejaus
  • druskos, pipirų (pagal skonį)
  • smulkintų svogūnų laiškų (pasirinktinai, papuošimui)

Gaminimo eiga

  1. Visų pirma pradėkite nuo kale lapinio kopūsto ir jį pakepinkite atskirai: įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ant vidutinės-aukštos ugnies, sudėkite porą skiltelių traiškyto česnako, pakepkite apie pusę minutės, tada smulkintus kale kopūsto lapelius be kotelio, sezamų aliejaus, druskos, pipirų ir dar viską pakepkite apie 3-4 min iki kopūstas suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

  2. Toje pačioje keptuvėje, supilkite likusį alyvuogių aliejų, smulkintą svogūną ir pakepinkite apie minutę ant aukštos-vidutinės ugnies. Sudėkite likusius traiškytus česnakus, dar pakepinkite apie pusę minutės, sudėkite šaldytas daržoves ir pakepinkite iki kol daržovės  suminkštės.

  3. Kol daržovės kepa, pasiruoškite padažą: atskirame indelyje sumaišykite sojos padažą su austrių padažu ir 1.5 šaukšto sezamų aliejaus (kolkas jo dar nepilkite į keptuvę). 

  4. Padidinkite kaitrą iki aukštos, sudėkite šviežias daržoves ar grybus, pakepinkite viską maišant kartu apie porą minučių, sudėkite virtus ryžius, smulkintą mėsą (jei naudojate) ir dar pakepinkite viską, kol viskas sušils apie 3min nuolat maišant (ĮSPĖJIMAS: čia būtina kepti viską ant aukštos ugnies, ne vidutinės ar žemos, nes turi visi skysčiai nusigaruot ir daržovės su ryžiais kepti, o ne troškintis skystyje).

  5. Ant pačio galo sudėkite prieš tai pakepintą kale kopūstą, supilkite pasigamintą padažą ir dar viską kartu pakepkite apie 5min maišant. Iškeptus ryžius su daržovėmis dėkite į norimą dubenį, jei norite, apibarstykite norimais žalumynais ir tiekite.

  6. Skanaus!