Spausdinti

Bananų duona

Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Amerikos
Pasiruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 1 hour
Visa trukmė 1 hour 15 minutes
Autorius Diana

Ingredientai

  • 70 g alyvuogių aliejaus (arba kito daržovių) ( arba 1/3 matavimo puodelio)
  • 120 g skysto medaus (galima ir kito saldiklio, pvz. agavų, klevų sirupo) (arba 1/2 matavimo puodelio)
  • 2 vnt kiaušinių
  • 2 vnt didelių sunokusių bananų (arba 3 mažų)
  • 60 ml pieno (arba 1/4 matavimo puodelio)
  • 1 a. šaukštelio sodos (ne kepimo miltelių - čia ne tas pats)
  • 1 a. šaukštelio vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
  • 1/2 a. šaukštelio druskos
  • 1/2 a. šaukštelio malto cinamono
  • 245 g šviesių kvietinių miltų (galima speltos, galima pamaišytų su pilno grūdo, bet jei vien pilno grūdo bus labai "sunki", tad geriau pamaišyt)

PASIRINKTINAI papildomai ką norit

  • saujos smulkintų riešutų (mišinio ar graikinių) mes naudojom porą šaukštų riešutų sviesto
  • 2 šaukštų kakavos
  • 70 g smulkinto juodojo šokolado

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 165'C ir pasiruoškite duonos kepimo formelę ją ištepant riebalais ar įtiesiant kepimo popieriaus.

  2. Dideliame dubelyje, rankine šluotele-plakikliu (galit naudoti ir elektrinį, bet plakiklį, o ne trintuvą-blenderį) suplakite skystą medų ir aliejų. Įmuškite kiaušinius, vėl išplakite, tada sudėkite šakute gerai sutrintus bananus, pieną ir vėl viską išplakite. Nuo bananų gali matytis ir likti kiek stambesnių gabaliukų, viskas tvarkoje, svarbu, kad ne per daug stambūs ir kieti (todėl geriausia naudoti sunokusius bananus, jei bananai kietoki ir sunku sutrint šakute, tada juos prieš dedant sublenderiuokit atskirai).

  3. Tada sudėkite sodą, vanilės ekstraktą, druską ir cinamoną ir viską išmaišykite. Pačioje pabaigoje įmaišykite miltus ir norimus priedus (kakavą, džiovintus vaisius, juodojo šokolado, riešutų ar riešutų sviesto).

  4. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 60-70 min iki kol įkišus pagaliuką bus sausas. Kepimo pabaigoje, jei viršus ims per daug skrusti, galite pridengti folija, kad neapdegtų.

  5. Išėmę duoną, atvėsinkite apie 10 min, išimkite iš formos, dar palaukite kol šiek tiek pravės apie 20 min (nes jei pjausit labai karštą bus "pakritus" ir "sunki" viduje) ir jau galite mėgautis.

  6. Skanaus!