Spausdinti

Tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiom daržovėm

Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Meksikiečių
Pasiruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Visa trukmė 20 minutes
Porcijos 2
Autorius Diana

Ingredientai

  • 2 vnt tortilijos lakštų
  • 100 g juostelėmis pjaustytos vištienos krūtinėlės ar šlaunelių mėsos
  • 5-6 vnt pievagrybių
  • 5-6 vnt pomidoriukų
  • 30 g fetos sūrio
  • kelių salotos lapų
  • šviežių svogūno laiškų ar kitų žalumynų
  • konservuotų jelapeno pipirų (pasirinktinai, pagal skonį)
  • 1 šaukšto Ghee sviesto (kepimui)
  • 2 šaukštų graikiško jogurto
  • 2 šaukštų salsos padažo (pasirinktinai)

VIŠTIENAI PRIESKONIAI (jei gaminsite patys, arba galite keisti bet kokiu meksikietiškų prieskonių mišiniu)

  • 1/4 a. šaukštelio maltos saldžios paprikos
  • 1/4 a. šaukštelio maltų kmynų
  • 1/4 a. šaukštelio česnakinės druskos
  • 1/4 a. šaukštelio maltos aitriosios papkrikos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga

  1. Susismulkiname visas daržoves: pievagrybius, pomidoriukus, žalumynus.

  2. Ant Ghee sviesto trumpai pakepiname tortilijos lakštus iš abiejų pusių su žiupsniu druskos. Atidedam į lėkštę.

  3. Vištieną nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame ant keptuvės, aukštos ugnies po keletą minučių iš kiekvienos pusės iki kol pilnai iškeps.

  4. Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje ant Ghee sviesto pakepiname smulkintus pievagrybius su žiupsniu druskos ir pipirų.

  5. Per vidurį, ant kepinto tortilijos lakšto paskleidžiam šaukštą graikiško jogurto, salsos, dedam kepintą vištieną, pievagrybius, jelapeno pipirus, pomidorus, trupintą fetos sūrį, žalumynus, galiausiai salotas ir viską susukam arba užlenkiam iš vienos ir iš kitos pusės.

  6. Skanaus!