Spausdinti

Ramenas

Pasiruošimo laikas 30 minutes
Porcijos 4 bowls
Autorius Bernard

Ingredientai

Dashi

  • 2 puodelių vandens (470 ml)
  • 6 lapelių džiovintų jūržolių (jūros dumblių)
  • 10 g džiovintų grybų

Sultiniui

  • 1 šaukšto sezamų aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 cm ilgio gabalėlio šviežio imbiero (smulkinto)
  • 3 puodelių vandens (705 ml)
  • 2 šaukštų skysto koncentruoto vištienos sultinio (su pamažintu druskingumu)

Tare

  • 1.5 šaukšto ryžių acto
  • 60 ml sojos padažo
  • 1 a. šaukštelio cukraus
  • 200 g rameno makaronų
  • 4 vnt minkštai virtų kiaušinių
  • 200 g norimos mėsos (pasirinktinai)
  • garinto brokolio (pasirinktinai)
  • morkų (pjautytų plonom ilgom juostelėm, pasirinktinai)
  • šviežių pipirų (pasirinktinai)

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo dashi - į nedidelį puodą įpilkite 2 puodelius vandens, įdėkite jūros dumblių, džiovintų grybų ir palaukite iki kol užvirs ant vidutinės-aukštos ugnies. Vėliau sumažinkite šilumą iki vidutinės ir leiskite pavirti apie 10 - 15 minučių, kad išgautumėte daugiau umami.

  2. Toliau, nukoškite nuovirą atskirai nuo jūros dumblių ir grybų. Šiuos atidėkite į šalį nuo nuoviro.

  3. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite sezamo aliejaus, smulkinto česnako ir imbiero  bei pakepkite viską ant vidutinės kaitros, apie 3-5 minutes iki kol pajausite malonų aromatą. Supilkite dashi (nukoštą jūros dumblių ir grybų nuovirą), vandens ir vištienos sultinio. Patroškinkite viską dar 5 minutes. 

  4. Nedideliame dubenyje padarykite tare, tiesiog sumaišę ryžių actą su cukrumi ir sojos padažu (arba tik sojos padažą ir miriną, jei jo turite).

  5. Kol sultinys troškinasi, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, pagal instrukcijas, kaip nurodyta ant pakuotės (apie 4-5min), nukoškite ir trumpam atidėkite į šalį.

  6. Dabar jau laikas formuoti savo rameną: savo paruoštą sultinį išpilstykite po lygiai į visus dubenėlius, įpilkite tare (pagal skonį, kiek norisi), tada sudėkite makaronus ir visus likusius norimus priedus - mėsą, daržoves, virtus kiaušinius. Galite pagardinti sezamų sėklomis, kalendra, petražolėmis, čili pipirais ar svogūnų laiškais.

  7. Skanaus!