Spausdinti

Klasikinis "Brownie"

Patiekalas Desertas
Virtuvė Amerikos
Pasiruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Visa trukmė 30 minutes
Autorius Diana

Ingredientai

  • 200 g sviesto
  • 150 g juodojo šokolado
  • 150 g balto cukraus
  • 150 g rudojo cukraus
  • 4 vnt vid. kiaušinių
  • 150 g kvietinių miltų
  • 150 g kakavos
  • 1/2 a. šaukštelio druskos
  • 2 ankščių vanilės (arba ekstrakto pagal skonį)
  • šlakelio romo ekstrakto arba romo (pasirinktinai)

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180'C. Išklokite savo kepimo formą kepimo popieriumi (aš naudoju 22x22 cm matmenų kvadratinę formą, bet galite naudoti plius minus kokią turite).

  2. Į stiklinį indą sudėkite gabalais pjaustytą sviestą ir 100 g laužyto šokolado. Dėkite į mikrobangų krosnelę ir pakaitinkite su intervalais sustojant kas 10-15 sek apie 2-3 min (galite t1 daryti ir ant kaitlentės, bet man taip paprasčiau ir greičiau). Išimkite kai jau sviestas bus ištirpęs (šokoladas gali dar būt nepilnai, bet nieko tokio, maišant ištirps) ir rankiniu plakikliu (šluotele) gerai išsukite iki vientisos masės.

  3. Toliau dėkite vanilę, druską, romo ekstraktą ar gryno romo, abiejų rūšių cukrus, įmuškite kiaušinius (svarbu kad sviestas jau nebūtų karštas) ir viską vėl gerai išsukite (stenkitės sukti taip, kad mažiau papultų oro, daugiau sukamais, o ne plakamais judesiais).

  4. Galiausiai per sietelį įsijokite miltus ir kakavą, vėl viską gerai išsukite iki vientisos masės.

  5. Likusį šokoladą pasmulkinkite ir įmaišykite į tešlą. Ją supilkite į formą ir dėkite į įkaitintą orkaitę 25-30min (jei naudojate didesnę kepimo formą, kepkite dar trumpiau ir nuolat tikrinkite).

  6. Ištraukite iš orkaitės, kai viršus bus sukietėjęs iki traškios plonos plutelės, pajudinus "neliūliuos", tačiau įkišus pagaliuką turi būti drėgnas ištraukus.

  7. Ištraukus šiek tiek luktelėkit ir tiekit dar šiltą su vaniliniais ledais ar be jų.

  8. Skanaus!