Spausdinti
Senovinėje močiutės vaflinėje kepti vafliai su Dulce de Leche kremu

Senovinėje močiutės vaflinėje kepti vafliai su Dulce de Leche kremu

Patiekalas Dessert
Virtuvė Lithuanian
Raktažodžiai senovinėje močiutės vafliai
Pasiruošimo laikas 35 minutes
Gaminimo laikas 2 hours 5 minutes
Visa trukmė 2 hours 40 minutes
Porcijos 40 vaflių
Autorius Diana

Ingredientai

vaflių

  • 6 kiaušiniai
  • 200 g sviesto (geriau, kad būtų virš 80% riebumo)
  • 200 g cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės
  • 1 puodelio miltų (120 g)
  • 1/2 a.šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio tiršto likerio (naminio kiaušininio, Advokat, kreminio Vana Tallinn ar pan.)

Vaflių įdarui

  • 2 skardinių tirštinto virto saldinto pieno (Dulce de Leche)
  • 200 g kambario temperatūros minkšto sviesto
  • 2 arbatinių šaukštelių tiršto likerio

Gaminimo eiga

  1. Ant vidutinės ugnies išsivirkite 2 skardines saldinto sutirštinto pieno. Virkite apie 2 – 2,5 val. Galite virti atidengę, tik patikrinkite nuolat ar yra pakankamai vandens, kad skardinės būtų apsemtos. Vėliau tiesiog atidėkite į šalį atvėsti. Atidarykite jau atvėsusias skardines. Rududu šiuo atveju nerekomenduojam, nes skonis labai skiriasi (rududu yra pervirtas, susikaramelizavęs, jau kietas, o 2-2.5val virtas saldus kondensuotas pienas būna tirštas, skalsus ir kreminis savo tekstūra ir skoniu tikrai gerokai skanesnis už Rududu).

  2. Įkaitinkite vaflinę.
  3. Ištirpinkite sviestą. Padėkite kelioms minutėms į šalį. Cukrų gerai iššukite su kiaušiniais (jų neatskirdami). Į ištirpintą sviestą supilkite kiaušinių-cukraus mišinį, šaukštelį likerio (ar brendžio) ir gerai viską kartu išplakite (galite naudoti mikserį). Į miltų puodelį įmaišykite kepimo miltelių. Berkite iš lėlo miltus į tešlą, nuolat maišydami iki vientisos masės.
  4. Ant įkaitintos vaflinės, dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite kol paruduos. Skubėkite susukti į vamzdelius kol dar vafliai karšti, nes vėliau bus neįmanoma dėl jų trapumo. Kad būtų mažiau karšta rankoms, galite naudoti vienkartines ar konditerines pirštines ir man tai puikiai padėjo!
  5. Įdarui tiesiog gerai išsukite atvėsusį virtą saldintą sutirštintą pieną, arba kaip prancūzai vadina, Dulce de Leche, su minkštu kambario temperatūros sviestu ir pora arbatinių šaukštelių likerio.
  6. Prikimškite atvėsusius vaflius įdaru, naudojant konditerinį švirkštą ar maišelį, o jei nei vieno neturite, tiesiog standesnį mažą maišelį su šiek tiek prakirptu kampu
  7. Skanaus!
  8. P.S. tik labai nepiknaudžiaukite!