Spausdinti

Malajietiškos "Daltjies"

Patiekalas Užkandis
Virtuvė Pietų Afrikos
Raktažodžiai Daltjies
Pasiruošimo laikas 5 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Visa trukmė 20 minutes
Porcijos 16 daltjies
Autorius Bernard

Ingredientai

  • 180 g žirnių miltų (tinka ir avinžirnių)
  • 60 g kvietinių miltų
  • 4 skiltelių česnako (traiškyto)
  • 1 a.šaukštelio garam masala prieskonių mišinio
  • 1 a.šaukštelio maltų čili pipirų
  • 1 a.šaukštelio maltų kmynų
  • 1 a.šaukštelio maltos ciberžolės
  • 6-8 lapelių šviežių špinatų (susmulkintų)
  • 1 vnt svogūno (smulkinto)
  • 1 a.šaukštelio kepimo miltelių
  • aliejaus (kepimui)

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite aliejų mažame ar vidutinio dydžio inde. 

  2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite žirnių miltus su kvietiniais miltais, traiškytu česnaku ir visais prieskoniais (masala, kmynais, čili ir ciberžole). Sudėkite smulkintus svogūnus ir špinatus ir viską išmaišykite.

  3. Įpilkite šiek tiek vandens į masę, kad ji taptų tiršta ir lipni. Galiausiai, prieš pat kepant aliejuje, įdėkite į masę kepimo miltelių ir viską išmaišykite.

  4. Suformuokite "daltji" rutuliukus, naudojant arbatinį šaukštelį ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Vienu metu galite kepti 4-6 rutuliukus. 

  5. Kepkite "daltjies" apie 3-5min iki kol įgaus rusvai gelsvą spalvą (ne tamsiai rudą). Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio perteklinį aliejų ir tiekite šiltus su čili padažu.